Ställ in ditt uppdrag och dina mål

En bra utgångspunkt för din innehållsstrategiplan är att ange en uppdragsbeskrivning för innehållsmarknadsföring. Detta är ett kort uttalande som gör det lättare att fokusera på vad som är viktigt – och vad som inte är det – för att skapa ditt innehåll så att din strategi för innehållsmarknadsföring fortsätter på rätt spår.

Upprätta dina KPI:er

Det bästa sättet att uppnå mål är att göra dem specifika och mätbara. Det innebär att du anger nyckeltal (KPI: er) för din strategi för innehållsmarknadsföring.

KPI:erna hjälper dig att veta när du har uppnått dina mål genom att tillhandahålla milstolpar som du kan bocka av. De kommer att inkludera vad du planerar att uppnå när det gäller intäkter, försäljning, trafik, SEO, trafik och olika aspekter av digital marknadsföring som e-postmarknadsföring och sociala mediemått.

Känna din målgrupp

Som nämnts tidigare, för en framgångsrik strategi för innehållsmarknadsföring, måste du vara tydlig om vem din publik är så att du kan skapa rätt innehåll för att nå dem. Det finns tre åtgärder du måste vidta.

Samla in demografiska data

Det första steget är att samla demografi på dina besökare, e-postprenumeranter och följare på sociala medier. När du har demografiska data och kundfeedback kan du skapa eller kötta ut köparpersonas. Köparpersonas, även kända som kundavatarer, beskriver dina ideala läsare och kunder så att du kan rikta innehåll bättre.

De bästa kundavatarerna innehåller information om dina kunders smärtpunkter, utmaningar, informationskällor och beteendemotivatorer.

Utvärdera din nuvarande position

Många företag har redan innehåll där ute. Detta inkluderar innehåll som finns på din blogg, liksom innehåll på sociala medier, podcasts, videor och så vidare.

Det är därför nästa steg är att ta reda på om det innehållet hjälper dig att uppfylla dina mål. Den kostnadsfria versionen genomsöker upp till 500 webbadresser. SEER Interactive har en utmärkt, djupgående guide till Screaming Frog. Som en bonus kan du också använda detta verktyg för konkurrenskraftig forskning och utföra samma typ av analys av dina konkurrenters innehåll.

Du kan också logga ditt innehåll med content audit-verktyget från SEMRush. Det gör du genom att konfigurera ett projekt och välja det avsnitt på webbplatsen som du vill granska, till exempel din blogg. När du har valt webbadresserna trycker du på knappen Starta innehållsgranskning.

Ta reda på de bästa innehållskanalerna

När du arbetar igenom denna process börjar du få en känsla av var din publik hänger och var du redan har en framgångsrik online-närvaro. Det är bäst att fokusera på vad som fungerar och expandera därifrån, snarare än att försöka göra allt på en gång.

Men för att vara helt säker måste du ta en annan titt webbanalys. När du är i Google Analytics går du till Förvärv » Social » Översikt för att se de viktigaste sociala nätverken där ditt innehåll delas. I vår skärmdump sker till exempel det mesta av den sociala aktiviteten på YouTube.

Bestäm innehållstyper

Tänk sedan på vilka typer av innehåll du behöver skapa. Det finns vissa innehållstyper som varje strategi för innehållsmarknadsföring kommer att innehålla.

De mest framgångsrika strategierna för innehållsmarknadsföring förlitar sig på att ha en central kärna av innehåll publicerat på din egen webbplats (eller hemmabas) som sedan kan återanvändas och delas på andra webbplatser (utposter).

Så blogginlägg är en viktig del av din innehållsmarknadsföringsmix, och de levererar fortfarande starka resultat. Helst kommer dina blogginlägg att vara handlingsbara, värdefulla och delbara och kan innehålla en rad artikeltyper.

Naturligtvis handlar det inte bara om navelskådning att skapa en framgångsrik strategi för innehållsmarknadsföring för att få statistik på din egen webbplats. Det handlar också om att se vad annat framgångsrikt innehåll finns där ute som du kan använda för inspiration. Buzzsumo kan också hjälpa till med det här.

Skriv in ditt ämne i sökrutan med samma verktyg. Du ser delningsstatistik från hela webben. Ett diagram antyder till exempel att innehåll i långform om innehållsmarknadsföring är mycket populärt: Det finns också data om de mest delade domänerna som publicerar i det här ämnet och de översta innehållsdelarna som delas relaterade till det.

Andra Buzzsumo-funktioner låter dig spåra bakåtlänkar, trendigt innehåll och frågor som människor ställer, och den vanliga Buzzsumo-sökningen inkluderar att dela data för videor. Andra innehållstyper som kan inkluderas för att förbättra leadgenereringen är blymagneter som webbseminarier, e-böcker, checklistor, kalkylblad med mera.

Det är också värt att tänka på podcasting som en innehållsleveransmekanism, eftersom mer än 40% av amerikanerna nu lyssnar på podcasts. Här är en lista över marknadsföringspoddar för inspiration.

Steg för att skapa en strategi för innehållsmarknadsföring för att få ditt företag att växa